Body Support

Vanaf 1 september 2013 nieuw bij Slim Rotterdam!

Mensen met overgewicht hoeven de vaak ongelijke strijd tegen de kilo’s niet langer alleen te voeren. Bij ons kun je terecht voor sport in combinatie met professionele voedingsbegeleiding. Mensen die weten dat ze te dik zijn, kunnen tot 1 kg overtollig lichaamsgewicht per week kwijtraken!

Het programma is tot stand gekomen met behulp van professionele voedingsdeskundigen en heet body support.

Wat is Body Support

body support rotterdam

Body Support is geschikt voor personen vanaf 13 jaar. Het is een totaalpakket in combinatie met meer lichaamsbeweging, onder professionele persoonlijke begeleiding. Landelijk zijn er opvallende successen met het Body Supportprogramma. In combinatie met meer lichaamsbeweging kunnen deelnemers in 14 weken tijd tot 10 kg overtollig lichaamsgewicht of méér kwijtraken.

De resultaten zijn afhankelijk van het huidige gewicht, het postuur en de bereidheid om zich nauwgezet aan de voorschriften te houden. Voldoende beweging is een andere voorwaarde om de stofwisseling weer op gang te krijgen. Onder begeleiding van ons gaat dit vaak beter dan alleen. Wij zijn een professionele stok achter de deur. Het programma kan gebruikt worden om af te vallen, maar ook om aan te komen of om op gewicht te blijven. Het wordt voor iedereen persoonlijk op maat gemaakt en aangeboden.

Spelenderwijs gezond leren eten

Met Body Support leren deelnemers spelenderwijs om gezond te eten. De deelnemers krijgen iedere week een eetschema dat bestaat uit 7 dagmenu’s en een handig boodschappenlijstje waarop staat wat men de komende week nodig heeft. Ieder dagmenu bestaat uit 6 eetmomenten, 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes.De dagmenu’s van het Body Support programma zijn gebaseerd op de adviezen van het Voedingsbureau en het Nederlands Voedingsstoffenbestand van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (de NEVO-tabel).

Snel en effectief

Het Body Support programma bij Slim Rotterdam duurt maximaal 14 weken. De adviezen worden voor iedere deelnemer persoonlijk op maat gemaakt en aangeboden. Aan de hand van lengte, gewicht, vetpercentage en leefpatroon wordt de energiebehoefte bepaald. Via de energiebehoefte worden vanuit de database automatisch persoonlijke voedingsschema’s samengesteld, met 3 dagmenu’s en 3 tussendoortjes. Deelnemers zijn er dus van verzekerd dat zij gezond eten, met de juiste voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, in de juiste verhoudingen.

Veel mensen willen wel een gezonde maaltijd voor zichzelf en hun gezinsleden op tafel zetten, maar hebben geen idee hoe ze dat dag in dag uit voor elkaar moeten krijgen. Ook daar helpen we mee.

Voor nadere inlichten neemt u contact op met Saskia Dijkema of Ellen Jacobs van Slim Rotterdam, telefoonnummer 010-415 61 36.