Blog

Gezond Pasen? Zo doe je dat!

Het is pasen! Voor veel mensen betekent dat een lang weekend, paasontbijtjes en veel gezelligheid. Dat is fijn, maar soms is het ook moeilijk om op dit soort dagen door te gaan met je goede gewoontes. Wij geven vier tips voor een gezond pasen!

1. Plan vooruit

Bedenk van tevoren wat je met Pasen gaat doen en welke gerechten je bij elke maaltijd wilt serveren, en doe gericht boodschappen. Zo maak je het jezelf gemakkelijk om slimme keuzes te maken. Zorg ervoor dat er genoeg slimme gerechten op het menu staan, zodat jij zonder schuldgevoel kunt genieten!

2. Geniet met mate

Heb jij tóch ontzettend veel zin in een paaseitje of een gebakje? Wees niet te streng voor jezelf en eet er één. Als je jezelf dingen ontzegt ben je sneller geneigd om aan het einde van de dag (veel) slecht te eten. Door er bewust voor te kiezen om met mate te genieten, houd jij de controle in handen!

gezond pasen

3. Blijf bewegen!

Pasen betekent ook een langer weekend. Maak goed gebruik van deze vrije dagen en maak elke dag een extra lange wandeling, of doe eens een van onze workouts. Een beetje extra motivatie nodig? In veel steden kun je een stadswandeling maken langs de lokale horeca. Let hierbij wel op dat je dan niet stiekem bij elke stop een gebakje haalt, maar maak ook hier slimme keuzes. Door in beweging te blijven geef jij een gezonde draai aan het paasweekend!

4. Gezond paasontbijt: ga voor vers

Hoe meer verse producten, hoe beter! Kies voor verse groente en fruit in plaats van voorverpakte cakejes, maak zelf sap of smoothies en kies ook ’s avonds voor verse ingrediënten. Zo sluit je toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen uit en is jouw Pasen écht een gezond Pasen!

Wil jij na Pasen een vliegende start maken met je gezonde gewoontes? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!